Vi lagar eller byter din vindruta

Hos oss på Bilia Toyota arbetar professionella och erfarna bilglasmästare. Vi är auktoriserade av Toyota och vi samarbetar med alla försäkringsbolag. Framrutan är en viktig och bärande del av bilens kaross. Därför bör du vända dig till en auktoriserad verkstad som arbetar med rätt material och rätt metoder. En auktoriserad verkstad tar även hänsyn till den tekniska utrustning som är placerad vid vindrutan.

 

Kontakta ditt försäkringsbolag

Har du fått en skada i vindrutan eller andra rutor är det viktigt att du tar kontakt med ditt försäkringsbolag. Av dem får du information om din självrisk och ett ärendenummer som vi kan använda när vi tar över kontakten med försäkringsbolaget. När vi har reparerat din bil och den är klar att hämta ut, betalar du sen aktuell självrisk till oss.

 

Laga ditt stenskott i tid

Om du har fått ett stenskott som bara består av en liten grop behöver det inte lagas. Men om ditt stenskott har små sprickor måste det åtgärdas innan hela vindrutan behöver bytas ut. Det första du behöver göra är att sätta en tejpbit över sprickan. Det är bra att alltid ha ett stenskottsplåster i bilen i fall du får en skada på vindrutan. Det skyddar mot att fukt och smuts tränger in i rutan och stenskottet växer. Här kan du beställa ett gratis stenskottsplåster från oss.

Boka sedan tid för stenskottslagning hos Bilia Toyota, så undviker du ett kostsamt vindrutebyte. Vi kan laga stenskott som är mindre än en gammal femkrona. Det får inte vara för många stenskott på samma ruta. Och stenskottet behöver sitta minst 5 cm från rutans kant.

Boka tid här >

Glasbehandling

Vindrutan blir lättare att hålla ren från smuts och partiklar, även snö och is blir enklare att få bort. Vid körning i höga hastigheter försvinner också vattendroppar. Det gör att användningen av spolarvätska minskar och du sparar på torkarbladen. Då din vindruta blir lättare att hålla ren ökar även säkerheten. Behandlingen minskar reflexer vid mörkerkörning och regnväder.

Vindruta och sidorutor fram: 595 kr
Samtliga glasrutor och sidobackspeglar: 995 kr

Boka tid här >